• blackrock_architect
  • blackrock_architect
  • blackrock_architect
  • blackrock_architect
PROPOSED EXTENSION AND PARTIAL REFURBISHMENT TO AN EXISTING VICTORIAN TERRACED HOUSE ON SEAPOINT AVENUE, BLACKROCK

The brief for this extension in Blackrock was to create a new light filled kitchen, dining and living area to connect to the rear garden and also a new bedroom at first floor. The ground floor level was extended to provide additional open plan living and dining space. The roof of the new rear extension was pitched upwards to allow light to penetrate deeper into the plan of the house. It is important to consider light when adding any extension to ensure that the existing spaces aren’t darkened. A full high performance sliding screen system was selected running floor to ceiling allowing most of the wall to be opened up to make a vital connection with the garden. The roof of the extension is a sedum green roof which offers many environmental benefits.

The essence of giving a client what they want is good communication! We use the latest BIM technology which allows us to demonstrate proposals to our clients using interactive 3D models, computer generated images and videos. We can even do this remotely using Virtual Meeting software if necessary. In this way we let the client in, we involve them, we take on their ideas and then bring them to a higher level. For extensions and renovation projects, we offer clients the opportunity to have a Design Session with Fergus Flanagan in their home, right at the start of their project so that we can give advice and design ideas for their project.

If you have a similar project in mind we would love you hear from you. Please go to our contact page, fill out the contact form, and we will get back to you to arrange an appointment.

Kitchen by Christoff